Spelregels Ontwikkelplein

Op het Ontwikkelplein gelden vier spelregels:
1. werken aan concrete vraagstukken uit de praktijk
2. met praktijkmensen en hun ondersteuners
3. samen met partners en/of klanten
4. op basis van vrijwillige deelname


Meer informatie

Eigen successen

Kennen we onze eigen successen wel? Overal binnen de organisatie worden in de praktijk methoden en werkwijzen toegepast die goede resultaten opleveren. Deze presentatiewand maakt deze resultaten zichtbaar en is een uitnodiging om de verhalen uit uw eigen praktijk daar aan toe te voegen.


Meer informatie

Andermans veren

Welke mooie oplossingen hebben ze ergens anders al bedacht? In andere organisaties werken ze soms aan vergelijkbare vraagstukken. De kans is groot dat daar werkwijzen zijn bedacht waar u heel goed uw voordeel mee kunt doen. Deze presentatiewand laat voorbeelden zien van succesvolle oplossingen die buiten uw eigen organisatie zijn toegepast.


Meer informatie

Verhalen verpakken

Ook buiten het Ontwikkelplein is delen van kennis en ervaringen een wezenlijk element. In het enorme aanbod aan verhalen is het niet altijd eenvoudig de pareltjes te vinden die van belang zijn. Hoe zorgt u ervoor dat uw verhaal door de juiste mensen wordt opgepikt? Het nadenken over en variëren in de verpakking van uw verhaal helpt om collega’s op een juiste manier te inspireren.


Meer informatie

Innovatie-tafel

Het blijkt niet eenvoudig goede ideeën te verspreiden in de organisatie. Soms zijn de bedenkers zich nauwelijks bewust van de innovatieve potentie van hun idee voor de rest van de organisatie. Soms zijn ze te bescheiden om er mee naar buiten te treden. De innovatietafel is een uitnodiging aan u om met uw ideeën naar voren te komen en daarover met collega’s in gesprek te gaan.


Meer informatie